Den beste daten ever!

Hei Preben. Takket være Sukker har jeg vært på knallbra date og det kribler i magen. Vi chattet vel sammen i nesten en uke, før vi omsider møttes. Hun var nylig kommet ut av et forhold, akkurat som meg, og det klaffet liksom på alle måter når vi snakket om hva vi ville i livet. Vi snakket og lo omtrent helt til de stengte vinbaren vi var på. Jeg fulgte henne hjem og vi ga hverandre en klem før hun gikk inn. Selv om jeg nå har passert 30 år, så følte jeg meg omtrent som en atten åring på vei hjem den natten.

Dagen etter så hadde jeg lyst til å sende henne en melding med en gang jeg våknet. Jeg tok meg selv i det, for jeg ville ikke virke for ivrig, så jeg sendte henne en melding litt utpå dagen, og takket henne for den flotte kvelden. Det tok en liten stund før hun svarte, og hun svarte nokså kort, at hun også hadde hatt det kjempe hyggelig. Jeg ble litt satt ut da det tok så lang tid før jeg fikk svar, og selv om hun svarte veldig hyggelig, så hadde jeg forventet noe som inviterte mer til oppfølging fra min side. Jeg begynner å lure på om jeg har vært litt for optimistisk, og blir redd for å kanskje ødelegge litt for meg selv med å virke for ivrig. Bør jeg bare følge impulsene mine her, eller blir det lurt å være mer strategisk? Hva bør jeg gjøre? Hilsen Å.

Hei Å. Så knall at du har truffet en person du virkelig liker. Og det virker jo som at hun også liker deg. Du gjør nok lurt i å tenke deg litt om før du gir gass. Man kan bli for ivrig, og overse nyanser, og ignorere små signaler som i seg selv ikke trenger å være så ille, men som i sum kan få en person som i utgangspunktet liker deg, til å rynke på nesen. Ta det med ro. Du har vært på en bra date. Du liker henne. Veldig. Gi henne tid og rom til å kjenne etter hvor mye hun liker deg.

Nå mener jeg ikke at man skal fortape seg i allslags dating regler, at man skal spille «hard to get», og så videre. Jeg tipper det er greit at du sendte den meldingen. Hvis hun ikke spurte deg om noe, eller åpnet opp for en oppfølging på andre måter, kan det tryggeste likevel være å avvente litt, og gå gjennom kvelden dere hadde med litt distanse. Hun likte deg, ja. Men ble hun helt oppslukt i deg? Når man er på date og blir betatt, kan det bli en utfordring å regulere nærhet og distanse tid den andre personen på en fornuftig måte. Man ønsker for mye nærhet, for fort.

Regulering av nærhet og distanse til andre personer er noe vi gjør daglig overfor venner, kolleger, fremmede, kjærester, og familiemedlemmer. De aller fleste av oss mestrer dette nokså enkelt. Noen har problemer det dette, og oppfattes som snåle. Når man er på date, og man ikke klarer å begrense seg selv, kan man også ødelegge for seg selv. Ikke nødvendigvis fordi man virker «desperat», men fordi man oppfattes som «snål» og ikke klarer å holde rytmen med den andre personen. Hvis begge to er tiltrukket, men den ene er mye ivrigere, kan den andre personen, som i utgangspunktet også er tiltrukket, bli nødt til å tråkke på bremsene for å gjenopprette en naturlig distanse. Dette kan være irriterende, i verste fall ubehagelig.

Når hun svarer deg hyggelig, er imøtekommende og positiv, men ikke svarer med en gang, og heller ikke inviterer til å chatte videre, så er dette enten hennes naturlige rytme med deg, eller så holder hun tilbake bevisst, for ikke å virke for ivrig selv. Det kan også være at hun gjør dette for å skape litt distanse, hvis hun synes at det ble litt intenst forrige gang, og har lyst å roe det litt ned. Ikke fordi hun har ombestemt seg, men fordi hun synes det gikk litt fort frem. Jeg vet ikke. Og det gjør vel heller ikke du. Spørsmålet er som du stiller det: Hva er best å gjøre fra nå av? Her er jeg ingen ekspert, men la meg prøve å svare så klokt jeg kan.

Ikke eskaler måten dere kommuniserer på før hun inviterer deg på en tydeligere måte. Hvis dere sender meldinger, så holder du deg der en liten stund. Ikke begynn å ringe henne, for eksempel. Ikke legge henne til på flere, ulike plattformer på sosial medier. Du kan jo skrive at det hadde vært fint å møtes igjen en gang, og se hva hun svarer. Ønsker hun det, så vil hun si ifra. Det virker jo som at det er veldig sannsynlig. Ikke vent til hun tar kontakt med deg, det er jo du som skal spørre om neste date. Men kanskje vent til neste dag. Kanskje hun venter på en oppfølging fra deg etter hvert? Det kan også være greit å snakke med en kompis eller venninne. Å inkludere dem i beruselsen kan både være morsomt og til hjelp. Det kan se ut som at du kommer til å få en særdeles fin sommer. Lykke til!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer