Fem råd for bedre dating

Hei Preben. Ny-singel mann på 46 år her, som trenger litt råd for å få fart på datingen. Har vært noen mislykkede forsøk så langt, selv om jeg regner med at det blir suksess på sikt. Me kanskje du kan fremskynde prosessen litt? Jeg har nettopp kommet ut av et 10 år langt forhold, og synes det er vanskelig å omstille seg. Jobben min er nokså krevende, så det blir heller ikke så mye tid til å være sosial. Derfor blir det stort sett å møte potensielle kjærester på nett. Tar gjerne imot alle råd du har. På forhånd, takk, hilsen Vestkantmann.

Hei, Vestkantmann. Takk for tillit, og e-post. Jeg skulle gjerne visst litt mer om hvorfor du ikke har truffet blink enda. Pa hvilken måte har kvinnene du har møtt, ikke nådd opp? Eller har det gått begge veier? Og så hadde det vært fint å høre litt om forventningene dine. Hvor ofte har du vært på date? Hvor lenge har du vært singel? Hvor aktiv er du med datingen din? Og så videre. Det finnes mange faktorer som avgjør hvor effektiv man er i jakten på kjærligheten. Siden jeg mangler en del informasjon blir jeg nok nødt til å svare litt generelt, som jo er fint for alle de andre leserne.

La oss bare slå fast at det er helt normalt å ikke finne den rette med det første. En date som er «mislykket» for deg, blir en vellykket date for andre. Man må ta dette som en naturlig del av prosessen, og med et smil, synes jeg. Men det man kanskje kan gjøre, er å forbedre filtreringen av mennesker man bruker tiden sin på. Både for din egen del, og den andre personen. Joda, Sukker har gjort noe av jobben med «matchingen», men det er umulig å gjøre dette perfekt så lenge brukerne har (og bør ha) en viss frihet innenfor dette matchingsystemet.

Fra ens eget ståsted, (og for enkelhets skyld) så kan man kanskje dele mislykkede dates i to kategorier: Personen som møter opp ser ikke ut som samme person man forestilte seg, ut ifra online presentasjonen (profilen). Alternativt så oppfører personen seg på en måte som er upassende, frastøtende, eller usjarmerende, og som ødelegger for en mulig tiltrekning. Som jeg skrev tidligere, så er det normalt å ha noen bomskudd, men hvis man har en tendens til å havne i slike situasjoner, er noe galt med måten man velger ut dates på, tenker jeg.

Noen råd til hjelp: Sørg for å bli litt kjent med personen FØR du drar på date. Det høres kanskje innlysende ut, og joda, man slites mellom tiden man risikerer å kaste bort på a chatte online, og tiden man risikerer å kaste bort ved å fysisk møte den andre personen. Her må du kanskje finne en bedre balanse. Er du bevisst og strategisk med tiden du bruker i forkant på chat, eller bare jatter du med, og venter på at dere skal møtes? Lærer du noe nytt, utover det du kan lese i profilen? Har personen humor? Hva slags humor? Er personen responsiv? Blir du respektert? Hvis ting halter allerede mens dere chatter, ta det som et varsko.

Det er lov å spørre om flere bilder. Joda, det kan være vanskelig, for man vil jo ikke høres overfladisk ut. Men man kan gjøre det på en hyggelig og inviterende måte. Du innlede med å sende noen flere bilder av deg selv, som kanskje viser deg i en nylig aktivitet. Du kan spørre, hva holder du på med? På denne måten inviterer du henne til å gjøre det samme, samtidig som at du får vist deg fra en positiv side.

En annen måte man kan gjøre dette på, er å be om bilder når hun forteller deg hva hun holder på med. For eksempel, om hun sier at hun går en tur i skogen, eller er ute på shopping tur, spør om å få se. Det kan være en «selfie» fra skogen, eller å se henne i den nye dongeri buksa fra prøverommet du spør om. Man skal selvsagt ikke pushe for hardt, men man merker fort om den andre personen er veldig restriktiv, og ikke gir fra seg noen spontane bilder.

Hvor datingen foregår kan nok også påvirke utfallet, til en viss grad. Om stedet velges tilfeldig, og ofte er støyete og lite trivelig, ta en liten runde med deg selv i forkant, og vurder hvilke steder du selv liker, og som du tror kan bidra til god stemning.

Man kan lett glemme at man selv sitter med noe av ansvaret for samtalen. Er man passiv og bare lar den andre parten styre, er det lett å kjede seg. Den ande parten vet veldig lite om deg, hva du liker, og hva som engasjerer deg. Ta styringen, prøv å bli kjent med den andre personen, selv om du i utgangspunktet ikke kjenner spenningen.

Sist men ikke minst, ikke vær for streng. Alltid la tvilen komme den andre parten til gode. En date er stort sett et møte mellom ukjente personer, og både misforståelser og fordommer kan lett inntreffe. Noen blir også nervøse, og kan har problemer med å presentere seg på en naturlig og avslappet måte før det har gått litt tid. Om personen kommer for sent, ikke blir irritert. Om personen er litt mer lubben enn på bildet, OK, det finnes dem som faktisk klarer å slanke seg.

Ta datingen med et smil, og ta kontroll over det som er mulig. Resten lar du bare gå som som det går. I verste fall, nyt kaffen, eller middagen, eller hva det nå er, og se frem til neste date. Håper disse rådene gjør det litt enklere og lystigere fremover. Lykke til!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

26 mai 18 11:23

Ta av solbrillene. De hindrer øyekontakt.

Sukkerbruker

16 juni 21:12

Hey søt preben