Tvilsom type?

Traff en fyr via en datingside i høst (ikke sukker), og vi hadde egentlig full klaff. Begge midt i 40-åra, med nesten voksne barn. Jeg følte at det kjentes såpass riktig at jeg deaktiverte min konto ganske kvikt. Intime allerede på andre date. Utover høsten og vinteren hadde vi kontakt ofte på diverse sosiale medier og telefon. Møttes av og til når tiden tillot det. På grunn av hektiske programmer for oss begge (særlig for ham, noe jeg vet er sant) og litt kjøreavstand mellom oss, fikk vi ikke sett hverandre så ofte. Men nærmest daglig kontakt på nevnte kanaler, noe som har vedvart siden vi møttes.

Jeg har hele tiden vært forelsket i ham, men det ble så smått slitsomt ikke å vite hva han tenkte. Vi har aldri hatt et avklart forhold om at det er "oss", jeg har forsøkt å ta det opp men han har blitt småirritert og ikke villet snakke om det. Jobben hans har hatt et ekstremt arbeidspress i vinter og vår, og dette vil toppe seg fremover. Derfor har jeg lagt alt på det, at han ikke har tid, mye jobb osv. Men han har jo tatt kontakt med meg allikevel. "Noe" sa meg at han allikevel var mer distansert på en eller annen måte, uten at jeg klarte å sette fingeren på hva eller hvorfor. Og jeg logget meg inn på min deaktiverte datingprofil - der fant jeg han online!

Jeg aner jo ikke om han har vært aktiv hele tiden, og jeg orker ikke å stresse ham med å konfrontere ham - midt i alt dette med jobben (som jeg vet stemmer). Og siden vi ikke har vært "oss" har han jo egentlig ikke noe å stå til rette for meg for, jeg eier ham jo ikke. Kanskje det bare føles som eksamenstid for ham, når "alt annet" blir mer interessant enn det du egentlig skal gjøre, at det er derfor han er pålogget og bare surfer rundt? Han har heller ikke sagt noe om hva han føler for meg, foruten at han liker meg og er glad i meg. Men nå lurer jeg jo på om han har datet flere hele tiden.

Har hele tiden oppfattet ham som "hel ved" og en ærlig redelig fyr, så dette føles rart. Han sendte meg til og med en melding på datingsiden da vi begge var innlogget nylig! Det irriterer meg grenseløst at folk, og spesielt en såpass voksen og oppegående mann, ikke kan være ærlig og redelige og si fra dersom de ikke vil mer enn vennskap - selv om jeg ikke vet hva han tenker. Så, hva gjør jeg? Bare å glemme? Se hva som skjer når jobben hans roer seg og holde litt kontakt med ham på snap, f.eks? Sette meg forsiktig på gjerdet? Hilsen Forvirret.

Hei Forvirret. Takk for e-post. Den er utfyllende, og jeg skal skal svare så godt jeg kan. Det er et par ting det kan være greit å ta opp først. Det ene er et spørsmål om hvorvidt opplevelsen du har hatt av relasjonen er er den samme han har hatt. For deg så innebærer atferden hans ikke bare en (forståelig) skuffelse, men også et svik. At han har vært uærlig, og manipulerende i noen grad. Ut ifra det du skriver så kanskje har han vært det. Men det er ikke sikkert.

Som kjøreregel kan man si at om den andre personen blir "småirritert" eller unnvikende når den forelskede part ønsker en avklaring, så er dette også en slags avklaring. Han (eller hun) er ikke villig til å forplikte seg, eller forelsket. Mellom linjene er beskjeden tydelig, og spørsmålet kan virke for konfronterende (derav irritasjonen), og svaret mellom linjene kan være vanskelig å ta inn over seg for den som spør. Derfor velger man å ikke ta imot beskjeden mellom linjene. Han både ga, og ikke ga deg et tydelig svar, kanskje?

Jeg tror det kan være vanskelig for mange å bryte helt med singeltilværelsen, spesielt når man har blitt litt voksen og vært singel en stund, med mindre man er hodestups forelsket. Å bli hodestups forelsket er også vanskeligere når man blir litt eldre. Man har opplevd at forhold lett kan gå i stykker. Med mindre man er sikker på en bestemt person, så velger nok mange å vedlikeholde kontakten med andre mulige kandidater, rett og slett fordi det kan være fornuftig. Det kan også ta litt tid før man finner ut om det kan bli tilstrekkelig med følelser for en bestemt person, og i mellomtiden holder man alle muligheter åpne.

Likevel skal vi oppføre oss både høflig, omtenksomt og romantisk i datingen. I kombinasjon med at den andre personen kanskje ikke ønsker å lese mellom linjene, et ønske om "avklaring", sterke følelser og forhåpninger, er det vanskelig å ikke såre den andre med mindre man "lyver" litt. Og når man blir tatt i å lyve på denne måten, blir man også tatt for å være en uærlig og svikefull person. Kanskje relaterer dette til din opplevelse, jeg vet ikke. Du skriver at dere ikke møttes så ofte, men at dere nesten hadde daglig kontakt med hverandre på sosiale medier og telefon. Hvor mye legger man i daglig kontakt på denne måte? Jeg har nesten daglig kontakt men opptil flere venner på sosiale medier og telefon daglig, fordi det har blitt så enkelt.

Personlig synes jeg at dette virker å være en fyr som ikke er interessert nok i deg til at du skal ta ham seriøst. Jeg synes også at det er rart at han sender deg en melding på datingsiden (som burde vært Sukker:), men kanskje han gjorde dette i et forsøk på å avdramatisere og trivialisere at han ble «fersket»? Jeg foreslår at du bare lar ham styre med sitt, mens du gjør det samme. Ikke forvent noen ting av ham. Hvis han er vennlig og høflig, kan du også være det. Se hva som skjer, men ikke vær aktiv i kontakten. Siden du har følelser for ham, uten at han viser følelser for deg, foreslår jeg også at du avstår fra å gå til sengs med ham. Å gjøre det vil mest sannsynlig tære på deg. Hvis du er ute etter en mann som ønsker et seriøst forhold med deg, vær heller klar for å møte ham. Lykke til!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

2 juni 18 19:48

Dette ikke første gang en slik historie har sett dagens lys.
Hun må nok bare innse at dette var naivt og veldig uerfarent gjort av en 40-åring.
Datesider er ikke for amatører, menn er menn og kvinner er kvinner.
Jeg så et artig uttrykk om disse datesidene " den neste er den beste" og kunsten å stoppe og stikke fingeren i jorda.