Romantikk på kontoret

Hei Preben. Alltid hyggelig å lese spalten din. Jeg lurte på om du kunne gi meg litt råd angående en jente jeg har truffet. Saken er den at vi jobber i samme bedrift. Jeg liker henne veldig godt, og vi har sendt litt meldinger frem og tilbake. Likevel så føler jeg at det blir litt mer komplisert når vi jobber sammen. Rykter kan lett oppstå. Jeg er vel også å regne som hennes overordnede, selv om hun hører til i en annen avdeling. Jeg er nokså usikker på hva som er best å gjøre. Jeg er dønn seriøs med karrieren min, og etter et langt og slitsomt utdanningsløp, har jeg ikke lyst til å risikere noe. Har du noen tips or hvordan best å gå frem? Hilsen Sigurd.

Hei Sigurd. Takk for e-post. Jeg tenker vel at dette er litt utenfor hva jeg kan mest om, men som vanlig skal jeg prøve å svare deg så fornuftig og klokt jeg kan. Jeg vet at det finnes dem som sier at man bør helt unngå forhold med kollegaer. På den andre siden er det kanskje ikke så ofte man møter noen man virkelig liker, og det kommer vel også an på hva slags type arbeidsplass det er snakk om.

Hadde jeg vært deg, så ville jeg gjort følgende:

Sjekk om firmaet du jobber for har regler når det kommer til dette. Mange firmaer har det, og hvis det skulle være strengt forbudt, så er det er klart signal om at dere hvert fall ikke kan være åpne på at dere dater. Det er vel heller ingen god idé og fortelle det til noen så lenge dere begge jobber der.

Jeg tror også at det kan være lurt at dere tar en prat sammen og blir enige om hvordan dere har tenkt å oppføre dere overfor hverandre på arbeidsplassen, både når det er andre tilstede, og hvis dere er alene. Jeg tror jeg hadde valgt å la være å vise følelsesuttrykk over hodet. Ingen kyssing, klemming eller å holde i hånden, selv når «ingen er tilstede». Jeg hadde fulgt denne regelen også når arbeidsplassen arrangerer sosiale tilstelninger, selv om andre kollegaer skulle begynne å kline den kvelden, på julebordet, til eksempel.

Det kan være greit å klargjøre litt i forhold til forventinger, og i tilfelle dere skulle ønske å gå fra hverandre, hvordan dette skal forgå. Det er kanskje vanskelig å vite hva som føles riktig å gjøre i fremtiden, men det kan være greit likevel, tenker jeg.

Jeg ville også tatt meg god tid med datingen, slik at jeg ble godt kjent med den andre personen. Om arbeidsplassen ikke har noe imot dating mellom kolleger, så kan det likevel bli ukomfortabelt om man annonserer at man er et par, og så bryter opp tre måneder senere. Man føler sikkert at man har en del tilfelles siden man jobber sammen, men det er ikke det samme som ha ha samme temperament, eller deler andre, viktige personlighetstrekk.

Det er vel kanskje innlysende at man ikke sender personlige e-poster til hverandre, all den tid e-poster fra firmaets kontor anses som firmaets eiendom. I dag kan dette også gjelde firmaets mobiltelefoner som ansatte bruker. Jeg ville prøvd å separere jobb og privatliv på alle mulige måter.

Jeg ville også vært forsiktig på sosiale medier, selv om man plutselig skulle føle seg forelsket, og ha lyst til å å vise dette for hele verden.

En ting er å date noen på jobben, en annen å date sjefen, eller en underordnet. Her sier du at hun er underordnet, men ikke direkte underordnet. Dette kan være snakk om perspektiver, og makt-asymmetrien kan virke mindre alvorlig, sett ovenfra. Prøve å se det fra hennes side, nedenfra, og se bort fra arbeidstitler og avdelinger på arbeidsplassen. Hvordan er den egentlige maktstrukturen? Har du mulighet til å påvirke hennes arbeidssituasjon, om du så ville, både formelt og uformelt? Er det noe du kan gjøre for å minske denne innflytelsen, i den grad den finnes?

La meg til slutt si at om du virkelig liker henne, og hun liker deg, så ikke la jobben komme i veien. Om dere oppfører diskré og forsiktig, tror jeg ikke at det blir enten, eller. Du kan både bli kjent med henne og se hvor det bærer, uten å risikere noe. Om det skulle bli skikkelig seriøst, kan det jo være en idé at en av dere bytter arbeidsplass for deres egen del. Lykke til!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

20 juni 18 17:48

Åååå guuu so romantisk :heart_eyes::two_hearts: Beste plassen å treffa sin livs kjærleik. Heldige de som kan finne kjærleiken i naturlege og kvardagslege situasjonar. Tenk på oss stakkarane som må leite etter nåla i høystakken her på nettet. Finst det verkeleg arbeidsplassar der kjærleik er forbudt !? Ville aldri jobba på ein slik stad. Ein kjem langt med vanleg folkeskikk. Treng ikkje kline i lunsjpausen. Go for it. Lykke til :kissing_heart:

Sukkerbruker

2 juli 18 18:47

Jeg hadde vært forsiktig.
Jeg begynte å date en på jobb og forholdet endte ikke så bra for min del. Jeg ville mer, men han gikk tilbake til eksen...
Er fortsatt kjempetøft å måtte være på jobb, for vi ble plutselig omorganisert og vi endte i samme seksjon. Så tenk deg godt om, men lykke til! Jeg heier alltid uansett på kjærligheten :heart::heart: