Tips til bra profilbilder

Hei Preben. Takk for kjempefin spalte. Nå som ferien tar slutt, tenkte jeg å ta et lite skippertak når det kom til dating og egen singeltilværelse. Det har vært en fin sommer, og jeg har møtt noen nye, interessante mennesker, men drømmemannen har uteblitt, så langt. Jeg leser på, og mellom linjene at at bilder blir nokså viktig når man leter etter en kjæreste på Sukker og andre steder. Det er forståelig nok. Problemet er bare at jeg er så dårlig på å ta bilder av meg selv. Har du noen tips om hvordan man skal gå frem for å ta fine bilder man kan ha på profilen sin? Hilsen V.

Hei V. Takk for e-post. Tror jeg skal kunne svare deg nokså greit. De første man må ta stilling til, før man kan vurdere bilder som «gode», er hvilken bruk de skal ha, og hva man ønsker å oppnå med dem. Når det kommer til online dating, så skal bildene få personen til å fremstå som attraktiv, og bildene må virke troverdige. Dette kan høres selvfølgelig ut, men det hender titt og ofte at folk bommer litt, og faller for fristelsen å bruke bilder som smigrer en selv, på bekostning av troverdighet. Det er selvsagt het i orden at man kan ta fine «selfies» og pynte på dem med spesialeffekter på mobiltelefonen, og føle seg bra. Men disse har lite å gjøre på en online dating profil, mener jeg. Har man ett eller flere bilder som ikke virker troverdige, påvirker det troverdigheten til hele profilen. Da vil dette nok ødelegge for dating mulighetene. Det er også lett å oppdage om bilder er systematisk uskarpe, eller om man har brukt effekter. I stedet for å kommunisere at man er en glad person som er trygg på seg selv, og har mye å tilby, kan man i ufrivillig kommunisere et motsatte.

Du har rett i at det er viktig å ha fokus på bra bilder. Det finnes mange profiler å velge mellom på nett, og det er lett å bare hoppe videre om man ikke umiddelbart liker bildene. Vi vet at det er viktig, og det er greit å vise at man prøver å presentere seg på en attraktiv måte. Man må likevel utøve litt selvbeherskelse, og ikke prøve for hardt.

For å være litt mer konkret så foreslår jeg at du tar bilder av deg selv om forteller litt om hvem du er. Bilder kan vise langt mer enn bare utseendet. Man kan fortelle små historier med bilder, vise hobbyer, interesser, kjæledyr, til og med litt av personligheten. Det kan høres vanskelig ut, vagt formulert på denne måten, Så la meg være enda mer konkret.

Ta bilder mens du er ute og farter, på ferie til eksempel, eller på et interessant sted. Hvis du farter med venner, gi dem mobiltelefonen og be dem ta noen bilder av deg når du er uoppmerksom og naturlig. Ikke oppstilt foran kamera. Slik unngår du en overvekt av «selfies», som har en tendens til å bli veldig like hverandre.

Sørg for å få tatt noen bilder når du driver med noe du liker, for eksempel hobbyer. Det kan være sportslig, som surfing eller volleyball, eller noe kunstnerisk, som maling, musikk, eller andre ting. Det kan kanskje høres litt snålt ut, men det funker veldig bra, og viser deg fra flere sider.

Det er viktig med variasjon. Samtidig er det også vanlig at man har et bestemt ansiktsuttrykk man er mest komfortabel med, og da blir det gjerne dette uttrykket, gang på gang. Prøv å varier dette litt. Det samme gjelder bekledning. Noen ganger kan du være i t-skjorten, andre ganger i finstasen. Koblet sammen med en naturlig situasjon for bekledningen, blir det interessante bilder. Sist men ikke minst, har variasjon i utsnittet. Noen bilder viser ansiktet ditt, andre viser hele kroppen. Selv om man ikke synes at man er så veltrent, er det viktig å vise hvem man er. Gjør det fra din beste side, men vær åpen og ærlig.

Fremstå som positiv og energisk, men dropp partybilder hvor man er full, med drinken i hånden. Det kan virke mot sin hensikt. Smil og le, og være lite selvhøytidelig. Det er til og med lov å hyre en fotograf til å ta bilder av deg. Men velg en fotograf som spesialiserer seg på naturlig «livsstil» fotografering. Ikke mote eller portretter, da dette lett kan bli stivt og oppstilt for en dating profil.

Som sagt foreslår jeg at man dropper manipulerte bilder, eller for mye bruk av diverse filtre som skal gjøre huden glattere, øynene større, eller hva det nå er alt sammen. Det er lett å se når et bilde har blitt manipulert. Det er også liten vits å ta med bilder som bare viser et stykke natur, eller kjæledyret alene, et cetera, uten at du er med i bildet. Se også etter fargerike bakgrunner for bildene. Dette gjør dem ofte finere å se på. Håper dette hjelper deg litt, V. Lykke til med oppgraderingen av bildene, og jakten på kjærligheten i tiden fremover.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer