Mer enn venner?

Hei Preben. Jeg møtte en mann helt i begynnelsen av året, som var ganske rask med å be meg ut på date. Siden den gang har vi møtt hverandre en til to ganger i måneden. Når vi er ute sammen har vi det hyggelig. Jeg har møtt noen av hans venner, og han har møtt noen av mine. Siden de første gangene han ba meg ut, ser det ut som at det er jeg som jager ham, og ikke så mye andre veien. Jeg føler at vi har fått en bra connection, har lyst å ta forholdet videre. Jeg har følelser for ham, men det virker ikke som at han har det så travelt med å ta det videre. Jeg har vurdert om jeg ska fortelle ham hva jeg føler, men da risikerer jeg selvsagt at jeg støter ham fra meg. På den andre siden er jeg også frustrert, siden jeg tenker at han hadde sagt noe til meg, om han liker meg på den måten. Venner jeg har snakket med, sier at jeg bør slappe av, og heller bare nyte tiden vi er sammen. Ikke tenke for mye på hvem som ber ut hvem, og så videre. Likevel så tenker jeg at jeg også bør være ærlig med ham og fortelle ham hva jeg føler. Ja, jeg mister ham kanskje som en venn, men da kan jeg også bevege med videre, etterpå. Om så alene. Hilsen A.

Hei A. Takk for e-post. Det er ikke lett å være i en situasjon som dette. Man vurderer hver minste handling og er redd for å tråkke feil, redd for å virke desperat eller svak hvis man spør om en avklaring. Det er vel derfor det heter «å være svak for noen». I stedet for å vurdere situasjonen ut ifra en sterk og selvstendig posisjon, og stille spørsmål som: «Ser du for deg et seriøst forhold med meg? Hvis ikke er jeg nødt til å gå videre», faller man ned på kne: «Liker du meg?»

I stedet for å prøve å bli akseptert, bør dette handle om livet ditt som trenger å planlegges, med eller uten ham. Det er godt mulig at relasjonen ryker, men ut ifra det du skriver så virker det også som at du langt på vei også er innforstått med at dette er det sannsynlige utfallet. At det er bedre å heller bryte tvert, enn å hale ut en relasjon som du ikke har noen særlig interesse av, eller bruk for.

Du skriver at dere møttes for cirka seks måneder siden, at dere var på noen dates i begynnelsen, som han initierte, og at siden den gang så har dere møtt hverandre en til to ganger i måneden. Du skriver ikke noe om hvorvidt dere har vært intime. Kanskje fordi du er diskret? Eller fordi relasjonen deres aldri kom dit hen? Sett utenfra, bare på tiden og antallet, virker dette som en relasjon som gikk fra dating, til perifert vennskap nokså fort. Jeg vet selvsagt ikke innholdet i møtene, eller hvordan livene deres er, men det er godt mulig, slik jeg ser det, at han har tenkt at dette har blitt avklart som et vennskap allerede.

Folk er forskjellige, og hvis man er svært travel, så går det kanskje litt tid mellom hvert møte. Likevel, i de aller fleste tilfeller, om en mann er interessert i en kvinne han har vært på date med, så vil han gi klart uttrykk for dette i løpet av nokså kort tid. Dager og uker, ikke flere måneder. Spesielt om han merker at kvinnen er imøtekommende. Det tar like kort tid, om ikke kortere, før de fleste menn finner ut om de er interessert i noen, eller ikke.

Når du sier at du bør «være ærlig med ham» og «fortelle hva du føler», så lurer jeg på om dette handler mer om ditt behov for å lette på trykket, enn hans behov for din ærlighet. Du kan tross alt bare gjøre regning med situasjonen, slik den er, og gå videre. Så kan han gjøre hva han vil. Enten å gi klart uttrykk for at at han vil ha deg som en kjæreste, eller ikke. Hvis du håper at han skal få øynene opp på et eller annet tidspunkt, så tror jeg at dette er en bedre strategi.

Ta gjerne en prat med ham. Alternativt, begynn å date andre, flotte karer, uten å gjøre det. Jeg ville i alle tilfeller latt være med å si ja til spontane treff med ham. Slik risikerer du ikke at han bruker deg som en slags reservedame når andre avtaler han prøver å få til, går i vasken. For jeg er ganske sikker på at han møter andre, om han ikke er verdens travleste mann, da. Din egen kvalitetstid, sparer du til noen som prioriterer deg, og lar deg føle det også. Lykke til!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer