Multi-dating

Hei Preben. Jeg har møtt en hyggelig mann på Sukker, og vi har hatt noen veldig fine dates sammen allerede. Likevel, etter et par ganger så sa han at han også datet andre. Han er heller ikke så veldig aktiv med meldinger eller på telefon, men datene har vært vidunderlige, da. Han har vært veldig tilstede når vi har vært sammen, og et kjennes bra. Men når vi ikke er sammen føles det som han er langt unna. Svarene som kommer er også nokså upersonlige, synes jeg. Jeg søker et gjensidig forpliktende forhold, og jeg lurer på når det er naturlig å forvente noe slikt i en situasjon som dette. Jeg har lyst å komme meg videre i livet, og gjerne sammen med denne mannen, tror jeg. Hva tenker du? Hilsen Y.

Hei, Y, takk for e-posten. Så du er klar for et seriøst forhold, men personen du dater er ikke like sikker enda. Hva kan være årsaken til dette? Dette reiser følgende spørsmål: Når det er på tide å date ekslusivt, enten man har møtt hverandre på Sukker eller andre steder?

På Sukker leter man etter en kjæreste; forhåpentligvis en livsledsager, men det finnes ulike strategier hvordan man best går frem i dette ærendet. Noen foretrekker å date en person om gangen, mens andre foretrekker å date flere. For personer (som meg selv) som synes det føles unaturlig å date mer enn en person om gangen, kan det virke hensynsløst å ikke være den eneste for den andre parten. Hvordan skal man forholde seg til dette?

I datingens tidligste fase, som kan vare så lenge som to til tre måneder, vil jeg påstå, bør man forsøke å bli så godt kjent med den andre personen som mulig. Det er også i denne perioden mange foretrekker å date flere personer samtidig. Fordelen er at man har lettere for å ta seg mer tid med den enkelte, og man er mer effektiv med tiden sin. Man får kanskje også et bedre sammenligningsgrunnlag. Ulempen kan være at man ikke klarer å vie den enkelte nok oppmerksomhet i tiden man gir, og slik sett så kan de være vanskelig for noen å mestre denne dating strategien. I ditt tilfelle så sier du at han er hundre prosent tilstede når dere er sammen, og det kan jo være et tegn på at han han er en av dem som klarer dette. Jeg synes det er fornuftig å ta seg god tid når det handler om noe så viktig som hvem man skal dele livet med.

Så fremt han er seriøs, så synes jeg du skal gi ham tid til å kjenne på egne følelser, og å bli godt kjent med deg. Så lenge han ikke maser på å få deg inn på soverommet, så er det også sannsynlig at han er seriøs. Det er nok også fornuftig v deg å vente med å gå til dette steget før han er villig til å gå med på en mer eksklusiv ordning. Du er nødt til å tilpasse deg ham, og da er han nødt til å tilpasse seg til deg, og hva du trenger for å føle deg komfortabel med å fortsatt date ham.

Jeg synes at det er fint at du er ærlig nok overfor dine egne følelser til påpeke at du ikke liker at han dater andre. Det er nok flere som synes at det er en utfordring å holde hodet kaldt mens man venter på at en person man liker, skal gjengjelde de samme følelsene. Noen takler det ikke, og saboterer for seg selv ved å være utålmodige, kreve avklaring for tidlig, mase og manipulere for å prøve å påvirke utfallet for mye, eller blir provoserte eller forbannet fordi man ikke takler å ligge i vektskålen hos andre over et stykke tid. Man skal ha et ego som tåler det, og den andre må også oppføre seg på en respektfull måte, om man forbeholder seg retten å date flere samtidig. Slett ikke alle evner dette. Det er fint at han har gitt beskjed nokså tidlig, slik at du er klar over situasjonen.

Det kan også være greit å forberede seg på alle mulige utfall. Når han sier at han ikke er eksklusiv, og fortsatt dater andre, så sier han indirekte at det fremdeles er mulighet for at han vil velge en annen person til slutt. Han gir deg en mulighet til å justere forventinger, og også forholde deg til ham på en rettferdig måte, i tråd med dine egne behov. Du kan anta at jo lenger tid som går uten at han ønsker å trappe opp forholdet, jo mindre er sannsynligheten for at det går veien du ønsker. Derfor kan det være greit for deg å også aktivt finne andre, potensielle kjærester i mellomtiden.

Når du sier at han svarer deg nokså upersonlig på meldinger, så synes jeg at dette skurrer litt. Han virker å være nokså ryddig, men det er ingen grunn for ham å ikke være varm og imøtekommende på meldinger, gitt at disse ikke er masete eller invaderende. Om han ikke svarer i det hele tatt, så synes jeg at han er direkte uhøflig, og det er ikke OK. Som jeg skrev tidligere, om man dater flere samtidig, er åpen, og ønsker forståelse for dette, så bør man i det minste opptre respektfullt og skånsomt ellers i kontakten man har.

Håper disse tankene er til hjelp når du skal vurdere denne situasjonen fortløpende, og tilpasse deg den på en møte som gjør datingen spennende, morsom og meningsfull for deg. Lykke til!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

14 aug. 18 23:28

Jeg ville ikke ha fortsatt og date en mann som forteller at han dater andre. I allefall ikke om dere har møtt hverandre flere ganger. Noen vil kansje si :Ja men han er ærlig. Jeg vil si at da er mulighet en for at han ikke er seriøs med deg. Om ikke en da har avtalt at vi dater andre.

Sukkerbruker

14 aug. 18 23:30

Jeg er ikke enig i at hun er nødt til og tilpasse seg hans behov. Hun er tudleigvis usikker på han og det viktigste er syns jeg at hun kjenner seg komfortabel med dette. Bruk magefølelsen den juger sjelden.

Sukkerbruker

26 aug. 18 18:53

Spør du meg, så er datingsider/apper som en godtebutikk for ganske mange, de kan bare ikke bestemme seg, skal jeg ha den eller den, og så går årene...For meg er en mann som kontinuerlig er pålogget rimelig turn-off. Få deg et liv liksom ;)

Sukkerbruker

25 sep. 18 22:58

Jeg hadde en gang en nettdating på en annet nett forum. Der hvor det viste seg i etter kant at det var en profesjonell som skrev svarene til vedkommende..Jeg synes det er veldig mye lureri i denne bransjen. Og like mye juks.