Gi seg selv en sjanse

Jeg har vært på Sukker en stund nå, og opplevd det meste. Jeg er slag-rammet, men før slaget var jeg (kanskje vel) aktiv. Jeg prøver å være ærlig i profilen min og si det som det er, at jeg er noe mindre aktiv nå, men liker å være i aktivitet, likevel. Når jeg kontakter noen får jeg imidlertid ofte en negativ reaksjon på profilen min. Jeg prøver å være ærlig, men det er tøft å få beskjeden: «jeg tror ikke vi passer sammen», hver gang. Bør jeg kutte ut noe av sannheten for å få i stand den ordentlige gode første kontakten? Mvh R-R

Hei R-R. Takk for e-post. Når man lager seg en så online dating profil, er man så ærlig man orker. På den ene siden så bør man ta hensyn til det som er det endelige målet for de fleste, nemlig å bli akseptert for den man er, slik at man finner seg en kjæreste til slutt. På den andre siden så er det slitsomt å bli avvist hardt og ofte. De fleste moderer gjerne profilen litt, slik at man ikke ødelegger selvsikkerheten. Man føler seg sårbar. Dessuten så kan man jo ikke være «ærligere» enn de andre dating profilene man konkurrer med.

Online dating blir med andre ord en avveining mellom ærlighet og «markedsføring». Når man mislykkes i denne avveiningen så ender man ofte opp med en profil som smigrer og gir spenning og bekreftelse i hverdagen, men som man ikke klarer å lever opp til. Man inviteres til date, men det blir gjerne bare den ene gangen. For noen så er det faktisk heller ikke et mål å møte noen i virkeligheten. Slik har det blitt.

Man kan også mislykkes på den måten at man skyter seg selv i foten. Enten fordi man er for lat, eller for selvkritisk når man lager profilen sin.

Noe man også bør ta hensyn til, er det faktum at selv om mange mennesker har en idé om hvem den perfekte partneren er, kan de likevel forelske seg i mange ulike typer mennesker. Også personer som avviker fra idealet. Vi kan være vår egen verste fiende når vil leter etter drømmekjæresten, og være både trangsynte og nådeløse når forholdene legger til rette for beinhard sortering. Og det er jo nettopp det som skjer med online dating profiler. Er man helt ærlig, så faller vel omtrent alle utenfor disse idealene man bærer på. Derfor kan det være lurt for alle parter at man ikke er for ærlig helt i starten. Man skal ikke legge til usannheter, men gi den andre en mulighet til å få lyst til å bli kjent med deg.

Jeg tror at de fleste mennesker har et ønske om å være helt ærlige. Jeg kan også forestille meg at det er både ukomfortabelt og slitsomt å jobbe seg frem til det punktet i datingen hvor man er nødt til å fortelle om den lille «hemmeligheten» man bærer på. Man blir sensitiv for avvisningen som ofte har kommet i etterkant, som du selv beskriver. Der kan være fristende og befriende bare skrive det på profilen sin, så er det allerede sagt. Men hvis dette er noe som kommer frem allerede i første setning, mer eller mindre, føler du at dette blir en korrekt vekting av informasjonen som definerer hvem du er?

Jeg vet ikke hvor mye dette slaget har påvirket deg. Hvor mye det preger hverdagen din, og hvilke konsekvenser det eventuelt har for din fremtidige kjæreste. Har det faktiske konsekvenser? Hvor fleksibel er du når du velger deg ut kvinner du sender melding til? Vi mennesker føler oss ofte unike, men som oftest hører vi til ett eller flere fellesskap. Det er som oftes i felleskapet vi møter forståelse.

Jeg kan ikke gi deg et korrekt svar på spørsmålet. Men vurder disse tingene jeg nå har skrevet. Om du ikke synes det er greit å ta bort akkurat denne informasjonen på profilen din, bare for å teste ut litte grann. Det er lov å gi seg selv en sjanse i jakten på kjærligheten.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

28 sep. 18 21:18

Tror det er kunnskapsmangel som ofte er utslagsgivende for mangel på respons...
Nå vet ikke jeg hvor mye sequele du har etter slaget, har du lammelser, språkproblem eller noe annet som er til stor hinder-så er det nok vanskelig å se for seg hvordan hverdagen kan være for den som ikke har kunnskap om slagrammede.
Det er viktig å være ærlig - den dagen man evt møtes, bør det ikke bli en overraskelse hvordan tilstanden er.