Foretrekker usikre menn

Jeg er en forholdsvis ung mann i begynnelsen av trettiårene, som har vært forelsket i en kvinne i flere år. Det er ikke like «ille» i dag som det en gang var. Det har blitt mindre følelser etter hvert som jeg har innsett at det ikke blir oss to, selv om jeg vet at vi hadde blitt et bra par. Vi datet et par ganger, for lenge siden, men det utviklet seg veldig fort til å bli et ensidig vennskap fra henne side. Et vennskap hun ikke hadde noe problem med å opprettholde, selv om jeg hele tiden var tydelig på at jeg likte henne, og var forelsket i henne. Det var ett av de forholdene hvor hun er fornøyd med å late som at «vi er venner», og ha tilgang på støtten og oppmerksomheten jeg ga henne, samtidig som at hun kunne date andre. Mennene hun datet virket usikre på seg selv, og jeg forsto aldri hva hun holdt på med. Skulle jeg bli utkonkurrert av dem? Selv har jeg alltid vært både nokså selvsikker og sosial av meg. Hun ville ikke ha dette som kjæreste, selv om det var innlysende at hun satte pris på disse sidene ved meg. Nå har hun vært i forhold med en kar i to år, og det ser ut som at hun er fornøyd. Selv har jeg det fint, men jeg forsto aldri hvorfor. Hva er dine tanker om saken? Har du hørt om lignende? Hilsen Steffen.

Hei S. Det er en interessant beskrivelse du kommer med, selv om det er beklagelig at du har hatt vondt av dette. Vanligvis hører vi historier om hvordan menn skal fremstå som selvsikre overfor kvinner, for å være attraktive. I det fleste tilfeller er nok dette riktig, men det finnes unntak: Kvinner som er ambivalente til «maskulin energi», om vi kan kalle det det.

I tilfellene jeg kommer på, så har virket som at disse kvinnene har hatt et ønske om å komme på innsiden av ufiltrerte, maskuline, mannlige fellesskap. De har tilsynelatende satt pris på å være en del av gjengen, og man oppfordres til å leve ut sine mest gutteaktige sider. Men innerst inne så er det også en test. Hun er smart nok til å skjønne at du ikke vil vise denne siden av deg selv, med mindre hun viser at hun liker det. Ja, til og med foretrekker at man «er seg selv» som mann, på den måten. Men det er ikke en slik mann hun vil ha som kjæreste.

Hvorfor foretrekker noen kvinner å date menn som er usikre på seg selv? Det sies at emosjonelt veltilpassede og selvsikre mennesker dater og tiltrekkes av andre selvsikre mennesker. Emosjonelt utilpassede mennesker blir gjerne tiltrukket av andre emosjonelt utilpassede mennesker.

Kvinnen du beskriver er muligens et eksempel, jeg vet ikke. Men i såfall, hvorfor tiltrekkes hun av en mann som er emosjonelt utilpass? Jeg vil tippe at enten så er hun tiltrukket siden hun ønsker å ha en slags kontroll i forholdet, eller så liker hun å være personen som «redder» den andre. Eller kanskje hun er like dann, og føler at en mann som er usikker på seg selv, ikke vil gå fra henne. Dette er også noen av grunnene til at mennesker som har emosjonelle problemer bør være varsomme, for mennesker som blir tiltrukket av dem, kan være det av gale grunner. De vil redde dem, ha makt over dem, er gjensidig avhengige av dem, eller vil være med dem fordi de tror de aldri vil bli forlatt.

Nå vet jeg ikke hvor usikker på seg selv kjæresten til din gamle flamme er. Kanskje er han helt normal, mens du kanskje bare er litt for maskulin og dominerende for henne. Men hvis jeg tar deg på ordet, og kjøper beskrivelsen, så er det godt mulig at det er noe i hennes personlighet, eller noe hun har opplevd, som gjør at hun ikke klarer å gi selv til en mann som er selvsikker og maskulin. Da er det kanskje like greit at det gikk som det gikk. Men la oss håpe at det går greit med alle parter. Lykke til.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

23 okt. 18 20:14

:stuck_out_tongue::heart_eyes::kissing_heart::joy::joy:

Sukkerbruker

24 okt. 18 19:48

Hei vil

Sukkerbruker

10 nov. 18 12:19

Jeg ser noen problematiske sider her.
Han har vært forelsket i en bestemt kvinne over flere år, som ikke har vært på langt nær like forelsket tilbake. Han virker fortsatt ganske opphengt i henne. Han sier han vet at de hadde blitt et bra par, men jeg kan vanskelig se det for meg når dama ikke er interessert tilbake.
Under vennskapet med henne ga han oppmerksomhet og støtte mens hun datet andre, og han var tydelig å at han var forelsket i henne.

Han sier mennene hun datet virket usikre på seg selv, men det er hans tolkning. Er det lett å være nøytralt analyserende overfor en mann som dater noen man selv er forelsket i?
Uansett, selvsikkerhet er veldig populært å nevne som hva vi ser etter i en kjæreste, men for meg ser det ut som det i realiteten er av mindre betydning.
Jeg synes han burde fokusert mye mindre på henne allerede fra starten, og brukt tiden sin på andre, spennende damer. Som en ettervirking av dette kunne det da til og med tenkes at damen han var så forelsket i hadde sett han i et annet lys.