Oppgraderinger

Hei Preben. Etter å ha blitt ny-singel midt i trettiårene, har jeg prøvd å tenke litt rundt hva som er attraktive egenskaper å ha for en mann. Jeg har jobbet systematisk med karrieren siden jeg var ferdig med studiene mine, og har det nokså greit, og kan tilby trygge og komfortable rammer for en potensiell partner. Jeg lever også sunt, trener jevnlig, og ser relativt sporty ut, synes jeg selv. Ikke noe vaskebrett, men heller ikke noe som henger. Likevel så befinner jeg meg i en situasjon som ufrivillig singel. Det er sikkert mange, ulike grunner til det, og heller ikke noe unormalt. Likevel så tenker jeg litt på hva som kunne blitt forbedret. Hva er det jeg muligens har oversett, som gjør en person attraktiv på et litt dypere nivå? Vi jager alle etter overfladiske ting, som penger og status, men det er jo ikke bare være slikt som gjelder. Jeg kunne godt tenkt å utvikle meg litt som person, og da også på en måte som gjør meg mer attraktiv for andre. Hilsen Yngve.

Hei Yngve. Takk for e-post og spørsmål. Jeg tipper at de fleste tenker på overfladiske ting som utseende og status når de hører ordet «attraktiv». Det er viktig for mange, kanskje spesielt i begynnelsen, men det finnes også andre ting som er viktige, og som bare blir viktigere når det er snakk om langvarige forhold. For en mann som deg, som har de andre tingene på stell, går det kanskje an å kultivere noen av disse. La meg derfor komme med noen forslag.

Alle setter pris på mennesker som er gode til å lytte til det vi har å si. Man føler seg verdsatt, sammen med en god lytter, og at personen bryr seg. Dette er en attraktiv egenskap både når man møtes til første date, og ti år senere i forholdet. Er man dårlig til å lytte til partneren, kan man få personen til å føle seg ensom. Det er lettere å overse denne mangelen tidlig i forholdet, og det kan bli uutholdelig i lengden.

At partneren er åpen for nye erfaringer kan være svært viktig for mange. Det er nok ingen som går rundt og føler at de trekker seg unna nye erfaringer - alt er relativt, som man sier. Likevel så varierer vi nokså mye når det gjelder akkurat dette. Det anses også som et gjennomgående personlighetstrekk man kan ha, så her kan man matche mer eller mindre bra med en person, og det teller nok også litt. Likevel så vil nok de fleste synes at det både er attraktivt og spennende med en partner som liker å utforske livet, selv om man skulle være forsiktig selv. Slik blir både personen og forholdet mindre kjedelig. Selv har man lettere med å omfavne ulike typer av mennesker, som hjelper kjærlighetslivet på en direkte måte.

Å ha «bra humor», og å være i stand til å få andre til å le, er en svært attraktiv egenskap. Det er kanskje også det mest forutsigelige jeg kan si. Selvsagt liker vi å le. Men er det mulig å kultivere denne evnen i oss selv? Jeg tror at folk som er morsomme, er morsomme fordi de har mest glede av morsomhetene selv. De er ikke morsomme bare for å tilfredstille andre. Man er «vitne» til den andres morsomheter, mer enn en mottaker. Noe annet føles gjerne anstrengt og unaturlig. Tror jeg da. I ditt tilfelle så kan du kanskje prøve ut hvordan din naturlige humor virker på andre. Slippe den mer løs, kanskje?

Vi liker mennesker som er kontaktsøkende og omtenksomme. Kjærester som leter etter hånden din når dere går ute sammen, og som gir klemmer. Joda, folk er forskjellige når det kommer til behov for kroppslig nærhet. Noen kan - i ekstreme tilfeller – synes at det er ukomfortabelt, men de alle fleste liker og setter pris på at den andre personen er litt «klengete». Jeg vil tro kvinner mer enn menn. Jeg vet ikke hvor naturlig dette er for deg, men det er utvilsomt noe man kan kultivere, om man er litt dårlig på dette. Også venner kan man klemme litt på i ny og ne, selv om man er mann.

Status og utseende er kanskje hva som starter forholdet, men viktigere egenskaper når det kommer til langvarige forhold, er evne til å reflektere over egen atferd, og å være selvbevisst nok til å skjønne når man feiler og sårer andre. Klarer man ikke se seg selv, og ta selvkritikk, så vil man fort få vansker med å fungere i et forhold. Modenhet gir innsikt i egne mangler og svakheter. Paradoksalt nok så er en av de viktigste egenskapene å skjønne hvilke egenskaper man mangler. Hvor man ofte kommer til kort, bør være ydmyk og forsiktig. Når man bør be om tilgivelse. Det handler om å være i stand til å føre regnskap over en selv, overfor andre, og regulere sin egen atferd deretter.

Kanskje finner du noe du har lyst å jobbe med, blant disse egenskapene jeg har beskrevet. Ingen av oss er perfekte, og det finnes alltid noe vi kan jobbe med. Lykke til med arbeidet, og kjærligheten

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

10 nov. 18 13:08

Jeg savner å høre litt om hva denne mannen har foretatt seg for å treffe aktuelle damer, og hvordan det eventuelt har gått.
Treff noen damer, lytt, reflekter, og utvikle deg på den måten. Ta ting som det kommer, selv om du har et mål. Øvelse gjør mester.