Sukkersæring?

Hei Preben og takk for en fin spalte på Sukker. Mange gode svar på aktuelle spørsmål. Jeg vil spørre deg om du kan hjelpe meg med å tolke reaksjoner av en jeg har vært på date med. Må først si at vi har hatt kontakt i ca 6 måneder. Jeg sa "nei" til date flere ganger, men så ga ikke han opp og vi fikk mulighet til å treffes til en halvtimes prat fordi jeg var på besøk i den byen han bor i. Jeg hadde veldig blandede følelser etter denne daten/praten. Jeg ble litt stusset over reaksjonene til han jeg møtte. Han var liksom ikke så tøff i møtet med meg som på meldinger. Han var ganske direkte når han kommenterte mine bilder på meldinger, utseende/kropp osv., at han likte det og ville se meg i virkeligheten.

Når vi så hverandre først så var det slik at jeg vinket og smilte til han mens jeg var på vei til han, han smilte og vinket tilbake, så i det neste øyeblikket så han vekk og ble veldig alvorlig. Når jeg så sto foran han og sa "Hei" tok han ikke initiativ til å gi klem (som jeg opplever som er helt vanlig ved første møte), han var stiv i kroppen og ansiktet. Det var jeg som snakket mest, stilte spørsmål osv. Jeg opplevde han som noe nervøs, han samlet seg, tok seg på halsen når han snakket osv., noe jeg opplever folk gjør når de er nervøse; smilte sjenert.

Jeg jobber mye med mennesker og stiller mange spørsmål som er en del av jobben. Jeg er bevisst at det kan oppleves som litt for mye for andre når jeg gjør det utenom jobben. Så jeg sa ifra til han, beklaget hvis han syntes at jeg snakket mye/spurte om mye. Må si at spørsmålene var generelle, ikke noe privat. Han sa at det var helt greit for da gikk samtalen lettere. Når det plutselig ble pauser i samtalen så han vekk, og var tydelig usikker/nervøs. Hele mannen var ikke så tøff som på meldinger altså. Jeg merker at de fleste menn jeg møter kikker på kroppen min enten helt åpenbart eller kaster de raske blikk. Jeg la ikke merke til at han gjorde det. Når vi var ferdige og han dro, sendte han en melding om ca et kvarter om at det var hyggelig å møte meg. Han sendte en melding til samme kveld og lurte på hvordan det gikk med meg. Så hørte ikke jeg så mye fra han siden, noen Snap her og der. Ingen spørsmål om å møtes mer.

Jeg har avvist han flere ganger i løpet av et halvt år men nå klarer ikke jeg å slutte å tenke på hvilket inntrykk jeg har gjort på han. Fordi jeg har ikke sett sånne reaksjoner før, i hvert fall ikke så stor forskjell mellom hvordan man er på meldinger og i møtet med meg. Hvordan skal jeg tolke det? Jeg tenker at han virket sjenert og nervøs enten fordi han likte meg eller det motsatte, at han ble skuffet.

Vil bare legge til at personen jeg møtte var aldri noe aktiv i samtaler på nettet. Det var jeg som spurte han om ting, han lurte stort sett bare på når vi kunne møtes. Men svarte alltid utdypende på det jeg spurte om. Han er nok ikke den som snakker mye, så det var ikke så veldig stor overraskelse for meg at han snakket ikke så mye når vi møtte hverandre ansikt til ansikt. Det er mest reaksjonene hans jeg lurer på.

På forhånd takk for svar. Hilsen KM.

Hei KM. Takk for ros og en lang og utfyllende e-post. Det er tydelig at du tenker mye, og spesielt mye når noe virker uforståelig. Det er vanskelig for meg å tolke reaksjonene hans bare ut ifra det du skriver, men jeg skal prøve. Du trenger nok ikke å være så overrasket av at stilen hans på meldinger, er annerledes enn hvordan han fremstår som person i virkeligheten. Jeg tror veldig mange menn har lettere for å slippe seg mer løs på tastaturet, og opptrer som mer dominante og selvsikre en de føler seg når de står der foran en annen person.

Jeg tror også at det er mulig at menn genrelt kan fremstå som litt «hardere» på meldinger, bare i kraft av at de uttrykker seg kortere, og mer direkte skriftlig, enn det kvinner ofte gjør. Når man ikke ser ansiktsuttrykkene, eller hører stemmeleiet som akkompagnerer de korte og direkte formuleringene, kan det muligens feiltolkes som selvsikkerhet og kravstorhet.

Ut ifra det du skriver, så kan det virke som at han både er litt sjenert og innadvendt. Det er veldig mange menn som føler at det er unaturlig og rart å gi klemmer til personer man nettopp har møtt. Menn som klemmer i stedet for å håndhilse, er ofte både litt urbane og reisevante. Selv om det er vanlig, er det vel ikke normen for norske menn å gi «klemmehilsen» til nye mennesker, spesielt ikke hvis de kommer litt utenfra byen?

Man har gjennomført studier som til og med har vist at avstanden mellom personer som håndhilser, øker jo lenger ut på bygda man kommer. I byene håndhilser man kanskje 20 cm fra hverandre. Ute på bygda strekker man seg frem for å ta i hånden til den andre. Følger man samme logikken, og tenker på Norge i verdenssammenheng, er vel hele landet vårt en liten bygd. Vi liker å har litt distanse til de rundt oss. Jeg ville ikke tolket fraværet av klemmehilsen som en avvisning. Heller bare at var litt nervøs og uvant med situasjonen.

Kanskje han var nervøs. Du skriver at du måtte være litt aktiv i kontakten, men at han ofte skrev lange og utfyllende svar. Han forsøkte å opprettholde kontakt etter at dere var på date, og det sier meg at han gjerne vil møtes igjen. Men om han ikke har så veldig god selvtillit, og heller ikke er så flink til å uttrykke seg sosialt, kan det jo hende at han nå feiltolker deg aom avvisende igjen. Som at du ikke er interessert. Eller, når jeg tenker etter, så har du jo heller ikke sagt at du er interessert i ham. Bare at du lurer på hva reaksjonene hans betyr. Men ut ifra den lange teksten din, kan det jo virke som at du er mer interessert enn du gir uttrykk for? I såfall, hvorfor ikke bare ta en telefon og spørre? Det hadde han sikkert også satt pris på. Ha en flott uke!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

24 mars 22:05

vil bli medlem i klubben deres