Date en treningsnarkoman?

Hei Preben. Takk for bra spalte. Jeg lurte på om du kunne gi meg litt råd angående en mann jeg har vært på date med. Vi møttes på Sukker for et par uker siden, og hadde bra match. Men jeg tror kanskje at han hadde gjort seg noen livsstilsendringer som ikke ble tatt med da han først lagde sukkerprofilen. Han virker å være en bra mann, men også lettere treningsnarkoman. Han er veldig opptatt av helse og kosthold, men for meg, så har dette aldri vært noe jeg har brukt så mye tid på. Jeg trener et par ganger i uken, som vanlig, og ellers lever jeg nokså normalt. Må jeg nå endre livsstil for at det skal kunne bli noe mellom oss? Tenker en del på dette. Hilsen S.

Hei S. Så fint at du har funnet en mann du liker på Sukker. Det er nok også lurt av deg å reflektere litt rundt hvorvidt hans livsstil passer med din. Jeg tipper at nokså inngripende livsstilsendringer som har satt to personer på ulike veier, har skapt problemer blant eksisterende par. Da er det ikke mindre sant for to personer som nettopp har møtt hverandre.

Hvis man er en person som deg, som trener et par ganger i uken, kan det være vanskelig å forholde seg til en person som trener nesten hver dag, og kanskje et par timer om gangen. Muligens er det heller ikke bare å trekke på skuldrene å si at hver person har «sine tine» å holde på med, for livsstilsvalg sier også en del om personens verdier. Hva man mener er riktig og galt. Hva som er å anse som aktverdig, og hva som ikke er det.

Det beste du kan gjøre er å grave litt dypere, og finne ut mer, og å være ærlig både overfor deg selv og ham. Kanskje svar på et par grunnleggende spørsmål vil gjøre det letter for deg å finne ut om du dere vil passe sammen. Spør ham konkret hvor mange ganger i uken han trener og hvor lenge han trener. Spør hva han gjør i perioder hvor han har det for travelt til å trene. Hva slags type ferier pleier han å dra på? Er det bare toppturer og Marathon som gjelder? Og hva foretrekker du? Ligge ved et svømmebasseng og ta deg en gin & tonic?

Som du sikkert skjønner, så er det mange ting som enten kan passe, eller ikke passe sammen. Og skal dere ha en kjangs på sikt, så er du nødt til å komme i bunns i saker og ting. Spesielt hvis du ser potensielle skjær i sjøen helt i starten av. Hvis dette skremmer ham bort, ja så får det bare være. Du leter etter en person som er kompatibel nok til at dere klarer å harmonere over tid.

Det kan også være en ide å spørre ham ut angående kosthold og diett. Rigide kostholdsregimer kan også skape friksjon i et forhold. Noen er fornøyde om det kan ta seg en protein shake i ny og ne. Andre går mye lenger, og gjør maten nærmest til en slags hobby. Om du synes at det må være lov å ta seg en Grandiosa eller Big Mac en sjelden gang, så kan dette skape kjipe vibber om han sitter i andre enden av borden og ser ned på deg. Hvis han at på til mener at du skal hjelpe til med det sunne kostholdet, ja så kan dette irritere deg.

Avslutningsvis la meg si at det definitivt ikke alltid er den sunneste som har rett. Likevel så er det bra å holde seg i form, og være bevisst på hva man spiser. Ikke vær redd for å la deg inspirere. Hvem vet, kanskje er hans relativt nye, sunne vending noe dere begge kan dele? I såfall blir det noe som holder dere sammen, snarere enn fra hverandre. Lykke til!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

9 mars 11:11

Teningsnarkomane er veldig ofte noen store egoister som alltid har egen agenda øverst på lista. Om to deler interessen er det levelig, om det ikke er deg, blir det vanskelig for deg å over tid alltid føle deg som nummer to etter treningen.