Urimelig romantisk

En mann som på alle måter gir inntrykk av å være seriøs, han er på; oppmerksom, sender masse meldinger, spanderer, vi har vært hjemme hos hverandre, kysset, ikke sex. To intense uker. Deretter kommer meldingen om at han ønsker å gå videre alene, og det ikke er rett tidspunkt å innlede et forhold på. Jeg sitter som et spørsmålstegn, hva skjedde? Vi er voksne mennesker i 49 og 56 år gamle. Har han dame? Er det meg? Veldig lett å miste trua etter denne typen kontakter. Mvh Tone

Hei Tone. Kjipt å høre hvordan du ble skuffet. Jeg har skrevet om lignende episoder tidligere, og det virker å være en gjenganger. Det hører også med at mennene ofte får passet sitt påskrevet, og det er kanskje rett og rimelig i noen tilfeller. Hvordan skal man tolke personen i dette tilfellet?

Kanskje du har rett. Det var et krumspring fra hans side. Men det finnes også en annen mulig forklaring, som henger sammen med ulike kjønnsrolleforventninger når man dater. Menn forventes til en viss grad fremdeles å være langt mer proaktive enn kvinner, de skal vise at det er i stand til å ta føring og strukturere sine omgivelser, i tråd med egne preferanser og målsetninger. Menn måles på handlekraft og målbevissthet, samtidig som at de ofte utsettes for en kvinnelige skepsis som hele tiden lurer på om mannen har ærlige hensikter. «Ærlige hensikter» er gjerne ikke mer enn at han skal bevise at han er virkelig interessert, og sikker på at han vil være seriøs med henne, helst samme dag som han møter henne.

Urimelig romantiske forventinger former menns atferd. De skal gjerne «være på» helt fra starten av mens de egentlig ikke har kommet lenger i evalueringen enn det damene de dater har. En mann som ikke later som at han er sikker på at han er skikkelig interessert fra første stund, får ofte ikke muligheten til å finne ut om han kan bli det på sikt. Kvinner kan på den andre siden i langt større grad lene seg tilbake og vurdere, være usikre, og ærlige om det. Det er også i orden for kvinner å ha flere beilere de vurderer på en gang. En mann som dater flere samtidig er en «player», og hvert fall ikke seriøs, selv om han ikke har sex med disse kvinnene.

Menn er ikke mindre skeptiske og kresne enn kvinner når de skal velge livsledsager. Kanskje tvert imot i mange tilfeller. Kjønnsmarkedet er likevel organisert slik at kvinner ofte blir forvirret på hovedsakelig to måter. Den ene måten er som du beskriver: Menn oppfører seg som at de er kjempeseriøse og interesserte (mens de likevel vurderer) og plutselig bare forsvinner. Det andre handler om kvinner som har sex med menn som ikke vil være serøse med dem. Følgelig er menn bare ute etter sex. Dette siste fenomenet forårsakes av at menn har en langt lavere terskel for hvem de er villige til å ha sex med, enn å være kjæreste med.

Hva dette egentlig betyr, er, at kvinner har mindre makt i kjønnsmarkedet enn de egentlig tror, i noen tilfeller (ikke alle, selvsagt). På den ene måten ved at menn ikke er like interesserte som kvinner ledes til å tro. På den andre måten at nivået av menn de kan feste og ha sex med, ikke er samme nivået de kan starte familie på, i veldig mange tilfeller.

Når man først er klar over dette, så vil man også skjønne at menn ikke er «gærne», eller «bare ute etter sex». De lever i en verden av begrensinger og muligheter, akkurat som deg, og prøver å ha det så bra som de kan.

I ditt tilfelle så kan dette ha vært en mann som var utro. Men det kan også bare ha vært en mann som brukte lenger enn deg i å finne ut om dette var riktig. Du trenger ikke ha gjort noe galt i det hele tatt. Det beste for deg, tror jeg, er å la tvilen komme ham til gode, slik at du ikke får et negativt inntrykk av menn generelt, som vil være til hinder når du møter neste mann. Heller ikke tro at du gjorde noe galt. Vær deg selv. Du er mer enn bra nok.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

2 juni 14:57

Etter to uker? Hallo! Tror du faktisk at du skal forvente noe etter to uker, av en som at på til er så «på» at bare det burde få varselklokkene til å ringe?

Jeg synes det er helt feil å antyde noe om utroskap eller annet snusk fra en sånn mann. De er sånn, bare. Forvokste tolvåringer som opplever verden på ny.
Mitt råd: Nyt så lenge det varer, men sitt alltid med ryggen mot veggen og sjekk hvor nærmeste nødutgang er.

Sukkerbruker

6 juni 02:48

Test troror lss d

Sukkerbruker

11 mai 16:42

Hvorfor blir ikke Lisa25 fjernet fra alle trådene her?