Vil han møtes?

Hei Preben. Takk for den ukentlige spalten din. Jeg er en kvinne i midten av trettiårene som har vært av og på Sukker i noen år. De siste par månedene har jeg chattet med en veldig sjarmerende mann, og som du sikker skjønner så føles dette nå som en lang tid uten at det har blitt mer. Jeg vil gjerne at vi skal ta det videre og møtes, og se om at det kan bli noe mer. Han er alltid veldig hyggelig når vi snakker sammen, spør meg hvordan jeg har det og hvordan det går. Samtidig er han alltid opptatt, og vag når jeg hinter til beleilige muligheter til å møtes. Hvordan kan jeg ta dette videre? Kommer han noen gang til å ville møtes? Merker at jeg begynner å bli sliten og irritert. Har du noe gode råd? Hilsen VK.

Hei VK. Takk for e-post. Hyggelig å høre at du chatter med en mann du synes er interessant nok til å møtes. At den man chatter er unnvikende, og ikke er like klar til å møtes som en selv, er en veldig vanlig erfaring. Det er også viktig å skille dem som bare trenger litt mer tid, og dem som aldri kommer til å møte deg. Det er ikke lett.

Det er alltid spennende i starten. Man lurer på hvem personen i andre enden er, om det er rette personen, og om man vil møte ham eller henne. Man tolker det den andre skriver, leter etter tegn på god kjemi. Man kan begynne å dagdrømme og projisere lengsler og fantasier over på den andre personen. Feiltolke, og så videre.

Det er viktig å være klar over at det å chatte online ikke er det samme som å date. Å møtes i virkeligheten er et stort steg for mange. Men å chatte for lenge uten å møtes kan være ødeleggende. Det skaper forventinger, forestillinger, og en falsk følelse av tilknytning, til en person som i bunn og i grunn fremdeles er fremmed.

Så er det spørsmålet du stiller: hvordan kan man gjenkjenne en person man sannsynligvis ikke kommer noen vei med? La meg presentere noen kjennetegn du kanskje kan se etter, og om person du chatter med passer, er det kanskje en idé å trappe ned kontakten, og heller være mer reaktiv en proaktiv i kontakten.

Er det stort sett bare du som driver samtalen videre? Å bli kjent med hverandre er en gjensidig prosess. Hvis du føler det er du som drar mesteparten av lasset, er ikke ting slik det skal være. Hvis den andre personen ikke aktivt spør og graver litt i livet ditt, er dette et tegn på at personen egentlig ikke er interessert i å bli kjent med deg. Det er ikke vits i å grave seg ned i analyser om hvorfor, eller å deppe. Bruk energien i en annen retning.

Hvis svarene du får er korte og lite gjennomtenkte er dette et nokså innlysende tegn på at personen ikke er særlig interessert i å investere.

Responstiden er også noe man kan følge med på. Hvis det går lenger og lenger tid mellom svarene, er dette et tegn på at personen eventuelt vil forsvinne, eller bare være der uten at det kommer noe ut av det. Ikke frik ut om det plutselig tar et par dager, men tar det plutselig en uke, uten videre forklaring, er dette muligens et tegn på at personen ikke er særlig investert, slik jeg ser det.

Hvis personen er unnvikende og uklar, til og med når du åpent spør om deres skal møtes, kan dette være tegn på at personen ikke er klar til å møtes, eller ikke vil møtes. Mennesker er forskjellige, og noen trenger mer tid. Kvinner trenger ofte mer tid enn menn, som gjerne er de mest utålmodige. I dette tilfellet er det snakk om en mann, så det er i utgangspunktet ikke lovende. Jeg ville vært direkte og spurt ham ut. Du kan begrunne dette med at du både har lyst til å møte ham, og synes det er rart og unaturlig å kommunisere så lenge med en person du aldri har møtt. Responsen hans vil være røpende.

Det finnes flere ting jeg kunne ha nevnt, men det virker som at dette er tingene som passer best til din situasjon. Du kan gå gjennom chat historikken og analysere litt, og så til slutt, eventuelt være litt konfronterende. Lykke til!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

9 mars 11:08

Spør han direkte om hva målet hans er, om han virkelig ønsker en kjæreste. Om han dier ja, kan du jo spørre pm han har tid til kjæreste når han ikke en gang har tid til en kopp kaffe.
Ikke noe vits å gå rundt grøten, vær direkte. Blir noen skremt av at du faktisk sier hva du tenker og føler burde du holde deg borte fra dem uansett.

Sukkerbruker

17 april 21:48

Hi hvordan har du det

Sukkerbruker

18 juni 12:46

Hei Hvordan går det