Hun er gift

Hei Preben. Jeg er en mann på 50 år, tidligere gift i 20 år. Det har seg slik at jeg er så heldig/uheldig at jeg har blitt veldig god venn med en fantastisk dame som jeg er veldig forelsket i. Hun vet ikke dette, fordi jeg var ikke sagt det til henne. Vi har vært venner i et år, og jeg har beundret henne noe måneder lengre enn det. Jeg så henne på Facebook og ble forelsket uten å ha noengang truffet henne. Så er det slik at vi har felles interesser og er med i samme FB grupper, og fort ble vi veldig gode venner. I flere måneder møttes vi både 3 og 4 ganger i uken, og kunne også chatte 6 timer eller mer av gangen. Jeg er utrolig tiltrukket, både av det fysiske og det mentale. Jeg har aldri vært så tiltrukket av noen før. Jeg føler hun er min sjelevenn. Hun er enkelt og greit fantastisk. Så kommer problemet, og grunnen til at jeg ikke har fortalt om mine følelser: hun er gift.

Jeg vil ikke ødelegge noe ekteskap, og håper egentlig på at hun skal få følelser for meg, og har hun allerede det så håper jeg at hun vil vise det snart. Om hun skulle bli separert av en eller annen grunn vil jeg fortelle henne hva jeg føler. Slik jeg har det nå er det både bra og dårlig, bra fordi jeg får være nær en jeg setter umåtelig pris på, da vi studium treffes, men dårlig fordi jeg må skjule min kjærlighet. Har du noen råd, og hva tenker andre om dette?

Hei Mann 50. Takk for fin e-post Må være bittersøtt å bli så forelsket, og samtidig ikke være i stand til å agere på følelsene. Jeg tror du gjør rett i å holde dem tilbake, eller i det minste ikke gjøre dem eksplisitte, da dette vil gjøre det umulig for henne å tilbringe tid sammen med deg, uten å føle at hun bedriver et slags emosjonelt utroskap. Jeg synes også at det er fint at du tar et prinsipielt standpunkt her, og ikke ønsker å ødelegge eller forstyrre et ekteskap.

Det er vel et par ting du kan vurderer litt, og noe handler om hennes situasjon. Er hun i et lykkelig ekteskap, eller ikke? Hva slags behov hos henne er det du dekker? Menn som er forelsket i kvinner de ikke får, kan lett innta en rolle som en kjempegod venn, både frivillig og ufrivillig. Man blir usedvanlig raus med oppmerksomhet, snill, imøtekommende, emosjonelt støttende, ja nær sagt på tilbudssiden på alle måter. For en kvinne som er i et etablert forhold, med rutiner og hverdager, kan dette være et friskt vindpust i en ellers kjedelig hverdag, hvor man blir revet med og setter umåtelig pris på all oppmerksomheten.

Vi har alle hørt lignende historier, og jeg vil vel påstå at i de aller fleste av dem, så forblir kvinnen i forholdet, mens den andre mannen gradvis slites ut. Innerst inne vet de kanskje at den brusende forelskelsen ikke er særlig pålitelig, og det trygge og vante er godt å ha når det kommer til stykket. Med mindre noe mangler i forholdet de er i, da. Og skal vi se litt nøkternt på det, gjør kvinner lurt i å være litt skeptiske til menns kjærlighetserklæringer. Vi skyter gjerne opp som en bjørn, og deretter ned som en fell, de fleste av oss i mange tilfeller. Smarte kvinner leter etter hel ved. De gangene de bytter partner, velger de gjerne oppover, sosioøkonomisk.

Nå skal jeg ikke forsmå følelsene du beskriver. Jeg skal ta deg på ordet. «Sjelevenn» er ikke småtteri. Jeg tror likevel at du har tatt en riktig avgjørelse i å vente på at hun viser følelser for deg. Og selv da ville jeg prøvd å utvise litt selvdisiplin. Hun er i et forhold, og dette må hun eventuelt rydde opp i, ved separasjon, som du sier. Utfordringen din blir også å forholde deg til dette som et Marathon. Det kan ta lang tid før det rette øyeblikket kommer. Klarer du å legge en demper på frustrasjon og utålmodighet? Jeg håper det for din del. Lykke til.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer